Contact

Over Bel Zhan

Het beste kunt u ons bereiken via email: info@belzhan.org
Veel antwoorden kunt u vinden op de Vraag en Antwoord pagina
Alternatief kunt u het contactformulier hieronder gebruiken,een whatsapp bericht sturen naar: +31-6-52405467
Het adres van Bel-Zhan is: Ul. Davletbaev 64-66, Grogorevka, Issyk-Kul, Kirigzië. Tussen mei en oktober is Belzhan ook telefonisch te bereiken op +996-550-908798

Bel-Zhan is een stichting in Kirgizië, opgericht door Jacobiene Ritsema en Ludmila Gromova. Ludmila en Jacobiene leerden elkaar kennen in 2006 toen ze allebei voor de Europese Unie aan een nationale strategie voor duurzame ontwikkeling in Kirgizië werkten. Ze besloten het niet alleen bij woorden te laten, maar daadwerkelijk een begin te maken met duurzame ontwikkeling in Grigorevka en de directe omgeving. Ze kochten een stuk grond in het dorp en bouwden er samen met de dorpsgenoten kleinschalige milieutechnologie: zonneboilers, fruitdrogers en kooktoestellen op zonne-energie. In 2012 is, met steun van de Fred Foundation, een kinderdagverblijf gevestigd op een deel van het terrein. Het kinderdagverblijf is door ruimtegebrek inmiddels verhuisd.

In april 2014 heeft een groep Nederlandse vrijwilligers onder leiding van de Nederlandse (landschaps)architecten Harro Wieringa en Arjen Spijkerman het terrein omgevormd tot een yurt lodge voor toeristen. Zero Kap verstrekte hiervoor een renteloze lening. In juli 2014 is de lodge geopend.

Ons team

  Your Name (required)

  Your Email (required)

  Subject

  Your Message

  Privacy Policy Bel-Zhan

  Bel-Zhan is een stichting in Kirgizië, opgericht door Jacobiene Ritsema en Ludmila Gromova.
  Copyright © 2013 Bel Zhan

  Google analytics