Yoga in Kirgizië

Yoga op het strand bij Bel-Tam

Een spirituele sensatie op een unieke plek!

Deze tiendaagse avontuurlijke reis is een mooie combinatie van yoga, meditatie en een kennismaking met de nomadencultuur en de natuur van Kirgizië

De yogasessies worden verzorgd door Christel Jansen: in de yurt lodge, maar ook in de imposante bergen en aan het strand van het Issyk-Kulmeer, het tweede grootste bergmeer ter wereld! Er is daarnaast veel ruimte voor wandelen, paardrijden of kanovaren en de nomadencultuur. We komen bij Kirgiezen thuis en slapen in yurts. Hoofdverblijf is Bel Zhan, een sociale onderneming in het dorp Grigorievka.

Reserveer nu !

Datum: 6 t/m 16 juli 2020 Prijs: € 1.090,- p.p. voor tweepersoonsaccommodatie

 • Actie: 5% korting op de reissom bij boeken vóór 15 februari 2020
 • Voor een éénpersoonsaccommodatie bij Belzhan is er een toeslag van totaal 100,-
 • Voor een vierpersoonsaccommodatie bij Belzhan is er een korting van 100,- per persoon

Programma van de reis

Tijdens de yogalessen onder leiding van een professionele yoga-lerares verblijven we in de Bel-Zhan yurt lodge in Grigorievka. De lodge biedt gelegenheid voor gezellig samenzijn in de buitenkeuken of’s avond bij de vuurplaats. Maar er zijn ook veel plekjes in de groene tuin om je terug te trekken. Bij Bel-Zhan koken Tumar en Samara voor ons op de traditionele Kirgizische ‘otsjok’, een grote wok op houtvuur. In principe vegetarisch met verse groenten uit onze kas van gerecycelde petflessen, maar een vleesmaaltijd kan ook. Op verzoek kunnen we veganistisch koken. Vanuit Bel-Zhan maken we een driedaagse hike naar de Kyrchyn kloof en blijven daar twee nachten. We slapen in yurts in de bergen. ’s Ochtends is er één tot anderhalf uur yogales, ’s middags yoga en meditatie. Tussendoor is er gelegenheid om alleen, of met begeleiding, te wandelen in de bergen en kennis te maken met de lokale bevolking. Na de zevendaagse yoga-retraite maken we een rondreis om het Issyk-Kulmeer en bezoeken we nog meer bijzondere culturele plekken en natuurschoon.

Terra Yoga

Het doel van yoga is je gedachten tot rust te brengen door fysieke – en ademoefeningen. Door met je lijf bezig te zijn, blijf je (letterlijk) dicht bij jezelf. Zo ontstaat er ruimte om naar je eigen stem te luisteren. Je oefent met aandacht en ervaart vooral wat er op dat moment is. TerraYoga brengt je (terug) naar jezelf.
Naast yogahoudingen -het centrale uitgangspunt van de lessen-, maak je bij TerraYoga kennis met diverse series mindfulness- en meditatieoefeningen die je in het dagelijks leven kunt toepassen. De lessen worden op een lichte manier gegeven, met veel ruimte voor humor en plezier.
’s Ochtends zijn de lessen vooral gericht op yoga, ’s middags op een combinatie van yoga en meditatie. Zowel ’s ochtends als ’s middags duren de lessen één tot anderhalf uur. De hele reis staat in het teken van rust en ontspanning.

Christel Jansen

De yoga- en meditatielessen worden gegeven door Christel Jansen Terra Yoga. Zij geeft yogalessen sinds 2004, toen ze een aantal jaren in Portugal woonde. Haar opleiding tot yoga-lerares volgde zij in Sintra (Portugal) en bij de Blikopener/Hans ’t Hart. Daarnaast volgt ze regelmatig bijscholingen in binnen- en buitenland.
De naam van de yogaschool ‘TerraYoga’ verwijst naar het Portugese woord voor aarde. Voor Christel is yoga bovenal een middel om met beide voeten op de grond te staan. Naast de yogaschool werkt Christel als schrijver/journalist (christeljansen.nl). Ze schrijft ook over yoga, onder andere voor Yogamagazine. Voor Happinez schreef ze Yoga – Handboek voor een lichter leven.

Programma 10 daagse yoga en meditatiereis Kirgizië

Dag 1

De reis begint in Bishkek. Afhankelijk van uw wens en de vlucht die U boekt, kunnen wij U ophalen van het vliegveld of een hotel in Bishkek voor u boeken. De transfer van het vliegveld zit in de prijs inbegrepen, een overnachting in een hotel in Bishkek is voor eigen rekening.

De eerste dag rijden we per busje naar Grigorievka, aan het Issyk-Kulmeer. Onderweg bezoeken we de Burana Toren. Deze toren is het restant van een moskee met minaret en het enige overgebleven gebouw van de oude stad Balasagun. De stad werd aan het eind van de 9e eeuw gesticht door de Karakhanid-dynastie. Via een steile buitentrap en een kronkelende trap in de toren kunnen bezoekers naar de top klimmen.

Bij aankomst in Bel-Zhan wacht ons een traditionele Kirgizische maaltijd, bereid op het vuur van de otsjok, een typisch Kirgizische manier van voedsel bereiden. Traditioneel eten de nomadenvolkeren veel vlees, maar er zijn ook heerlijke vegetarische gerechten! We overnachten bij Bel-Zhan, in comfortabele yurts.

Dag 2

We beginnen de dag met één tot anderhalf uur yoga, buiten op het terrein van Bel-Zhan.
Daarna bezoeken we de warm water bronnen op 20 kilometer afstand van Bel-Zhan. Een prachtige plek tussen meer en besneeuwde bergentoppen. ’s Middags is er yoga en meditatie bij Bel-Zhan.
Het avondeten genieten we bij Bel-Zhan of bij één van de buren – naar keuze. U kunt zo op ongedwongen manier van dichtbij kennis met de lokale cultuur en het even in een Kirgizisch dorp.

Dag 3

Na het ontbijt starten we met een wandeltocht van ongeveer twee uur naar het yurtkamp van Ata Jürgen nabij de Kyrchynkloof. Onze spullen komen met het busje.
Daar hebben we eerst één tot anderhalf uur yoga-les, in de prachtig stille omgeving tussen de grazende koeien en schapen en dravende paarden. Na de lunch kunt u op eigen gelegenheid de omgeving verkennen en bijvoorbeeld de panoramawandeling maken die uitzicht geeft over de besneeuwde bergtoppen van het hele Issyk-Kulmeer.
’s Middags is er yoga en meditatie.
We overnachten in het yurtkamp. Dit onderkomen heeft twee- en éénpersoonsyurts, een simpel toilet en geen douches.

Reserveer nu !

Dag 4

Na het ontbijt starten we met yoga.
Daarna beginnen we aan een 4-5 uur durende wandeling naar de aangrenzende Chon-Aksu kloof. De tocht wordt begeleid door een lokale gids en een drager. Je draagt je eigen persoonlijke spullen. We eten en overnachten weer in het yurt kamp in de bergen.

Reserveer nu !

Dag 5

Na het ontbijt lopen we door de Kyrchyn valei en kloof, het toneel van de World Nomad Games 2016 en 2018, terug naar Bel-Zhan. Een wandeling van ongeveer drie uur. Na de middagyoga is er avondeten bij de buren of bij Bel-Zhan. Overnachting bij Bel-Zhan.

Reserveer nu !

Dag 6

Na het ontbijt en de ochtendyoga bieden we een kanotochtje op het Issyk-Kulmeer. Er zijn één- en tweepersoonskano’s. De leegte en stilte op het meer, waar je bijna geen gemotoriseerde watersport tegenkomt, is sensationeel! Net als het varen tussen besneeuwde bergtoppen. Als kanovaren niet je favoriete bezigheid is, is er het alternatief van een fietstocht op een mountainbike. In de middag is er yoga. Avondeten en overnachting bij Bel-Zhan.

Reserveer nu !

Dag 7

Na het ontbijt en de ochtendyoga maken we een tour met een gids door het dorp Grigorievka. We bezoeken onder andere een moslim- en een Russisch orthodox kerkhof, het cultuurhous en een viskwekerij. We lunchen bij één van de dorpelingen die aan het meer woont. Voor de middagyoga en meditatie gaan we terug naar Bel-Zhan. Avondeten en overnachting bij Bel-Zhan.

Reserveer nu !

Dag 8

Na de ochtendyoga vertrekken we naar Karakol en bezoeken daar de markt en de beroemde houten Russisch orthodoxe kerk.
We lunchen in Karakol en rijden dan naar Jeti Oguz, waar we een de rode rotsformaties in de kloof bekijken. Daarna rijden we door naar Bel-Tam, nabij Bokonbaevo. In dit yurt kamp aan de oever van het Issyk-Kulmeer zullen we avondeten en overnachten.

Reserveer nu !

Dag 9

Vrij.
Er is de mogelijkheid om vanuit Bel-Tam een wandeltocht of tocht te paard te maken in de bergen bij Bokonbaevo.
Overnachting in yurt-kamp Bel-Tam aan het meer.

Dag 10

Na het ontbijt bij Bel-Tam vertrekken we naar Bishkek (5 -6 uur rijden).
Hier eindigt de reis. Afhankelijk van uw wens en de vlucht die U boekt, kunnen wij U wegbrengen naar het vliegveld of een hotel in Bishkek voor u boeken. De transfer naar het vliegveld zit in de prijs inbegrepen, een overnachting in een hotel in Bishkek is voor eigen rekening.

Prijsinformatie

Reserveer nu !

  Je Naam (verplicht)

  Je email adres (verplicht)

  Je telefoonnummer (verplicht)

  Aantal personen

  Ik heb interesse in :
  10 dagen Bel-Zhan14 dagen Bel-ZhanYoga in KirgiziëExpat TourOverig

  Ik wil ongeveer komen in de volgende periode :

  Eventuele opmerkingen

  • Dit is nog geen definitieve reservering en dit formulier verplicht je tot niets.
  • Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op om alle details door te nemen.
  • Pas daarna wordt een definiteve reservering aangemaakt.

  Reserveer nu !

  Privacy Policy Bel-Zhan

  Bel-Zhan is een stichting in Kirgizië, opgericht door Jacobiene Ritsema en Ludmila Gromova.
  Copyright © 2013 Bel Zhan

  Google analytics