Yurt Lodge

Bel-Zhan heeft verschillende typen accommodaties: je kunt slapen in een yurt met bedden (voor het comfort), in de Gidus Toren met uitzicht op de uitlopers van het Tien-Shan gebergte, in het huisje van Dirk, met veel privé-ruimte of in het stenen huis met drie tweepersoonskamers. De meeste accommodaties zijn standaard ingericht voor twee personen. Een derde bed bijplaatsen is mogelijk. We hebben één familie-yurt voor vier personen.

Bel-Zhan yurt lodge biedt meer dan de standaard accommodaties rond het Issyk-Kul meer. Een smaakvol terrein dat door Nederlandse landschapsarchitecten is ingericht en waar je zowel rust als ontmoetingsplekken vindt en dat overal de lokale cultuur ademt. Bel-Zhan is kleinschaligheid, persoonlijk contact, ontmoetingsplekken voor contact met de overige gasten, maar ook mogelijkheden om een eigen rustig plekje te zoeken. Bel-Zhan yurt lodge biedt plaats aan twintig gasten.

De lodge is van alle gemakken voorzien. Er zijn toiletten en douches en er is natuurlijk wifi. In het centrale deel nabij de ingang van de lodge ligt de loungehoek en open keuken, met een grote aanschuiftafel waaraan de gasten kunnen ontbijten, lunchen of dineren. Ook kun je ‘eten bij de buren’: verschillende gezinnen koken voor de gasten van Belzhan, zodat je ook kennis maakt met de plaatselijke bevolking en hun gewoonten. En ’s avonds is het goed toeven rond het kampvuur.

Bel-Zhan is open in de zomermaanden, van mei tot en met september.

Streekproducten

Bel-Zhan biedt logies met ontbijt en diner en desgewenst ook lunch (of lunchpakket). Bel-Zhan koopt zoveel mogelijk natuurlijke producten uit de directe omgeving. In het natuurgebied Issyk-Kul worden nauwelijks bestrijdingsmiddelen gebruikt. Al het fruit is onbespoten. We bieden de mogelijkheid om bij families in het dorp een traditionele Kirgizische maaltijd te gebruiken.

Vegetariër of veganist in Kirgizië?

Bij Bel-Zhan serveren we een verscheidenheid aan vegetarische gerechten: groenten curry, vegetarische hamburgers, spinazie gnocchi, linzensoep, etc. Ook veganistisch op verzoek!

Milieu en sociale duurzaamheid

Het concept van Bel Zhan is gebaseerd op de filosofie van ‘community based’ toerisme. Deze vorm van toerisme zorgt ervoor dat de inkomsten van toerisme zoveel mogelijk ten goede komen aan de plaatselijke bevolking. Daarbij is er aandacht voor milieuaspecten van duurzame ontwikkeling. We maken gebruik van zonne-collectoren en biologische afvalwaterzuivering.

Hotel met een ziel

Bel-Zhan betekent “de kracht van de ziel”. De naam verwijst aan de ene kant naar Bel-Tam (“de kracht van de bergketen”), het yurt kamp aan de zuidkust van het Issyk-Kul meer, en aan de andere kant naar Hotel con Corazon (“Hotel met een Hart”), een door Nederlanders opgezette hotelketen die haar winst in lokaal onderwijs investeert. Bel-Zhan is een hotel met een ziel, dat zorgt voor werkgelegenheid en inkomen en haar winst in lokaal onderwijs investeert. Het werk op de Bel-Zhan yurt lodge (schoonmaken, gasten ontvangen, de tuin beheren, technische staf) wordt gedaan door inwoners van het dorp Grigorevka of een naburig dorp.
Daarnaast zijn er verschillende diensten die de dorpelingen zullen beheren, zoals:

  • trektochten met gids naar de Grigorevka en Semynovka kloof;
  • rent-a-bike service bij de yurt lodge;
  • een kayak-verhuur service aan de oever van het meer voor gasten van Bel-Zhan;
  • productie van home-made natuurlijke producten (jam, boter, sappen, etceteras);
  • productie en verkoop van handwerken.

Kirgizische handwerken

Winst in onderwijs

Bel-Zhan is een stichting zonder winstoogmerk. De winst van de onderneming wordt geïnvesteerd in het verbeteren van de kwaliteit van onderwijs in het dorp Grigorevka.

Privacy Policy Bel-Zhan

Bel-Zhan is een stichting in Kirgizië, opgericht door Jacobiene Ritsema en Ludmila Gromova.
Copyright © 2013 Bel Zhan

Google analytics