Excursies

Dagtocht Cholpon-Ata

Bezoek aan openluchtmuseum Petroglyphen en markt

Cholpon-Ata is ongeveer 25 minuten rijden vanaf Bel-Zhan. We beginnen deze excursie met een bezoek aan het openluchtmuseum, dat ook wel beschreven wordt als de ‘Stenen Tuin’. Hier vindt u overblijfselen uit de prehistorie, zoals graven, overblijfselen van een stenen grensmuur, rotstekeningen van jachttaferelen waarbij rendieren, geiten en paarden met boogschutters worden afgebeeld. Veel van de rotstekeningen zijn voorbeelden van de Saka-Skythische stijl.
Boek nu !

Als afsluiter van deze indrukwekkende excursie bezoeken we de plaatselijke markt in Cholpon-Ata. Deze markt heeft alles te bieden als een normale markt: groente, fruit en kleding. Maar ook vindt u hier een ruime keuze aan typisch Kirgizische souvenirs: vilten hoeden en petten, vilten sloffen, zijden sjaaltjes, handgemaakte schaakspellen, Kirgizische muziekinstrumenten, keramiek en frutsels. Daarnaast verkopen ze op de markt lokale delicatessen zoals gedroogd fruit, honing en nog veel meer.
Boek nu !

 

Warmwaterbronnen Ürüktü

Relaxen met adembenemend uitzicht

De warm water bronnen van Ürüktü liggen op ongveer 20 minuten rijden van Bel-Zhan. Met aan de ene kant de bergtoppen van het Tien-Shan gebergte en aan de andere kant het Issyk-Kulmeer, biedt deze plek werkelijk de ideale setting voor een dagje relaxen. Er zijn thermale en minerale baden van verschillende temperaturen. Ook kun je je laten verwennen door een professionele masseur. Het Issyk-Kulmeer met zandstrand is op loopafstand. Een prima excursie voor na een vermoeiende hike.
Boek nu !

Dagtocht Grigorevka Kloof

Nomadenleven in de bergen

De Grigorevka Kloof is te voet te bereiken vanaf Bel-Zhan. In de kloof kom je alle economische activiteiten tegen die het nomadenleven zo bijzonder maken. Een deel van de activiteiten is speciaal voor toeristen ingericht: er zijn traditioneel ingerichte yurts waar je een versgevangen forel kunt eten, Kirgizische jongens te paard die je tegen vergoeding een ritje aanbieden. En je kunt op de foto met door lokale jongeren gevangen adelaars en buizerds (Bel-zhan is fel tegen deze activiteit! We zijn in gesprek met de gemeente en het Ministerie van Toerisme om deze praktijken te stoppen). Maar als je wat verder doorloopt, kom je ook schaapherders met hun kuddes tegen en yurts waar families in de zomer met hun vee leven. Kortom: een goede eerste kennismaking met de nomadencultuur.
Boek nu !

Dagtocht Karakol

Oosterse én westerse cultuur in Karakol

Vanaf Bel-Zhan is het twee uur rijden naar de stad Karakol aan de oostpunt van het Issyk-Kul meer. De stad, die vroeger Przhvalsk heette, naar de eerste Westerse beschrijver van de flora en fauna van Centraal-Azië, heeft een aantal bezienswaardigheden. Zo is er de prachtige houten moskee gebouwd door Chinese ambachtslieden tussen 1907 en 1910. En de al even opzienbarende houten Russische Orthodoxe Kerk, de Heilige Drie-eenheid kathedraal, voltooid in 1895. De kerk werd tijdens het Sovjet-tijdperk gebruikt als club voor officieren, maar is nu hersteld en weer in gebruik genomen. Het Regionaal Museum heeft tentoonstellingen over de cultuur-historie van de regio en de geschiedenis van geologie en minerale exploitatie in de regio. Op zondagsochtend vroeg is er veemarkt, een absoluut spektakel!
Boek nu !

Privacy Policy Bel-Zhan

Bel-Zhan is een stichting in Kirgizië, opgericht door Jacobiene Ritsema en Ludmila Gromova.
Copyright © 2013 Bel Zhan

Google analytics