Omgeving

Bel-Zhan laat je kennismaken met het leven in een typisch Kirgizisch dorp. Je kunt wandelen door het dorp en de geurende velden naar het meer, een tocht maken de Grigorevka-kloof in, een bezoek brengen aan de lokale markt, een dagje aan het strand doorbrengen of gewoon chillen op het terrein. Voor de gasten van Bel-Zhan bieden wij ook de mogelijkheid voor verschillende hikes.

Grigorevka

De Bel-Zhan yurt lodge ligt in het ongeveer 5000 inwoners tellende dorp Grigorevka. In het dorp leven Kirgiezen en Russen vreedzaam naast elkaar. Je treft er dus twee verschillende culturen en religies (Russisch orthodox en islam) aan. Een moskee en een kerk. Yurts waar oorspronkelijk nomaden in leefden en stenen huizen, gebouwd door de Russen voor en na de revolutie van 1917.

Het Issyk-Kul meer ligt op 7 kilometer afstand van Belzhan. De wandeling erheen is prettig en mooi. Onderweg kun je paard en wagen, maar ook een SUV tegenkomen. Grigorevka is geen toeristenplaats. De bevolking is extreem behulpzaam en gastvrij voor buitenlanders.

De lodge

De lodge is in juli 2014 opengegaan voor de eerste gasten. De opzet is kleinschalig: we hebben maximaal 20 bedden. Een impressie van de inrichting, het eerste ontwerp van het terrein, is hier te zien. Dit is een voorlopig ontwerp en wijzigingen kunnen optreden.

Privacy Policy Bel-Zhan

Bel-Zhan is een stichting in Kirgizië, opgericht door Jacobiene Ritsema en Ludmila Gromova.
Copyright © 2013 Bel Zhan

Google analytics